Cinci copii părăsiţi de părinţi trăiesc în grija bunicilor, în mizerie

Cea mai cruntă mizerie, cea mai dezolantă privelişte. O casă în care e de mirare cum pot să traiască, cum pot să reziste nişte oameni. Cinci copilaşi şi bunicii lor bătrâni, bolnavi şi neputincioşi. Zdrenţe, noroi, apăsare, sărăcie.

Acum doi ani părinţii copiilor au plecat în Spania la muncă, fără să se uite în urmă. N-au trimis o bomboană, n-au dat un telefon, mărturisesc bunicii. Nu s-au întrebat nicio clipă ce mănâncă pruncii lor, cu ce se îmbracă sau cine le oferă un pic de afecţiune. Bunicii copiilor spun că faţa lor şi-a părăsit familia pentru un alt bărbat apoi a luat calea străinătăţii.

Funcţionarii de la Asistenţa Socială cunosc cazul familiei Lungu. Susţin că au încercat în câteva rânduri să discute cu părinţii micuţilor înainte ca ei să dispară. S-au trezit însă în faţa unui dezinteres total. Spun că au încercat să-i ajute cu materiale de construcţii ca să repare casa însă ei au vândut tot ce au primit.

Bătrânii îşi iubesc nepoţii ca pe ochii din cap. Sunt hotărâţi să aibă grija de ei, cu încăpăţânare, până îşi vor da ultima suflare. Îi hrănesc din toată sărăcia lor şi nici măcar nu-şi imaginează că micuţii ar putea s-o ducă mai bine. Că ar putea să fie spălaţi, îmbrăcaţi şi bine hrăniţi. Că ar putea să ducă şi o altă viaţă.

Adresa familiei Lungu este: Judeţ Vrancea, sat Scânteia, comuna Jariştea.

4 comentarii

 1. El, o vina are…… Ca tine o mama are…….,nu e o intamplare………e pura realitate……..Asta e doar o educatie de afisare………

 2. Ieri am fost pana acolo impreuna cu inca doi prieteni, sa putut merge cu masina utilitara a manastirii, un Renault.
  Drumul se poate parcurge pe ruta liniei de inalta tensiune din Bolotesti (Gagesti) imediat dupa podul in lucru si cu denivelari la intrare si iesire, de pe drumul ce duce spre Lepsa, unde e un indicator ce merge pana la releul de pe gurguiul Maguri, dar nu si pe timp ploios. Atentie!… la timp nefavorabil
  Iar pe drumul forestier ce pleaca din Scanteia sunt mai multe rupturi, unde e nevoie de 4×4.
  Sper sa va fie de folos cele indicate

 3. Am vazut povestea acestor oameni si m-a impresionat foarte mult. Impreuna cu familia am decis sa ii ajutam insa nu am reusit sa ajungem la ei. Am incercat duminica, 13 aprilie, insa nu am ajuns nici macar la Manastirea Tarnita. Drumul era ingrozitor de stricat si nu am putut trece cu masinile. Daca stie cineva o ruta accesibila pentru masini mici, va rugam sa ne spuneti. Suntem hotarati sa incercam dumica viitoare.
  Multumesc,
  Carmen

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s