O familie vrea să-şi vândă măgăruşul ca să aibă din ce să trăiască!

Trei copilaşi trăiesc într-o casă de chirpici şi singura bucurie e măgăruşul lor. Părinţii micuţilor însă, se gândesc să-l vândă ca să aibă din ce să trăiască!

În urmă cu un an, am cunoscut o familie specială: familia Covete. Mama, tata, trei copilaşi şi un măgăruş – singura lor avere! Peste tot între pereţii coşcoviţi, ce abia se mai ţineau împreună, domneau sărăcia lucie, deznădejdea şi boala!

Doi dintre copii au avut de îndurat cele mai grele încercări. Băiatul suferă de tetrapareză spastică, o boală chinuitoare, cumplită, iar fetiţa cea mică, de la o banală conjunctivită, a ajuns să fie operată la amândoi ochii, să simtă ameninţarea unei vieţi în întuneric. Când i-am întâlnit, erau atât de sărmani că te-ntrebai din ce trăiesc: tatăl copiilor e bolnav şi el, nu poate munci.

După ce au apărut la „Poveştiri adevărate”, lumea i-a ajutat: fetiţa a fost operată la ochi, acum vede. Pentru băiatul bolnav de tetrapareză nu s-a putut face nimic însă. Familia Covete n-a încetat nicio clipă să creadă în şansa ei. Din ajutorul primit de la oameni cu suflet şi-au cumpărat căţiva saci de ciment şi câteva cărămizi, cu care au ridicat pereţii unei noi căsuţe. Pentru tavan însă, nu le-au mai ajuns şi din nou nu mai au nici bani, nici putere.

Visul Mariei şi al copiiilor ei este să termine căsuţa. Câţiva pereţi din BCA, fără uşi, fără ferestre, fără lumină, aşteaptă acum, în prag de iarnă, un acoperiş şi o sobă.

Cont: BCR – Sucursala Teleorman, Roşiorii de Vede
Titular: Covete Maria
LEI: RO 28 RNCB 024 606 060 004 0001
Euro: RO 98 RNCB 024 606 060 004 0002
Tel. fam. Covete: 0748.946.476 sau 0766.579.850

Reclame

Un comentariu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s