URGENT – Sa salvam o fetita de doar 4 anisori !!

O fetiţă în vârstă de patru ani şi jumătate, din Iaslovăţ, are nevoie urgent de inca 20.000 de euro pentru a putea face o operaţie pe creier. Andreea Mirela Solovăstru are o tumoare la nivelul creierului care creşte zi de zi şi apasă pe nervul optic, conducând la orbire. Pe scrisoarea medicală a Andreei apare un şir lung de cuvinte fără de înţeles pentru cei mai mulţi dintre noi: craniofaringiom dezvoltat retrochiasmatic; atrofie parţială de nerv optic; diabet insipid. Fetiţa a fost programată pentru operaţie pe data de 17 mai 2008, la o clinică din Germania. Una dintre cele mai apăsătoare probleme pe care familia Solovăstru o are este timpul foarte scurt până la plecarea în Germania şi faptul că trebuie să strângă suma de 40.000 euro pentru operaţia Andreei(s-au strans 20000 euro pana in acest moment).

Familia Andreei poate fi contactată la numărul de telefon 0753 638858 (Floarea Iuliana Solovăstru, mama Andreei). Cei care pot să dea o mână de ajutor, un sprijin financiar cât de mic, au la dispoziţie conturile deschise de către familie la BCR Sucursala Rădăuţi: Cont (EURO) RO70RNCB0241024559450002 şi Cont (RON) RO97RNCB0241024559450001.

Detalii despre acest caz puteti citi la http://www.monitorulsv.ro/Local/2008-04-23/O-fetita-de-patru-ani-necesita-urgent-o-operatie-pentru-a-nu-ramane-oarba sau la postul Acasa TV.

Reclame

10 comentarii

 1. Vesti noi …….Operatia Andreei desi a fost una complicata (tumora avea dimensiunea unui ou) a fost realizata cu succes. Aseara pe la ora 20 era la reanimare inca sub efectul anesteziei.
  Ii multumesc mamei ei ca ne tine la curent cu vesti.

 2. DOAR de 3.000 Euro mai are nevoie şi pleacă la operaţie. A strâns 37.000.
  Poate reuşim ceva…

 3. Daca operatia poate fi facuta doar in strainatate, se poate folosi formularul E-112. Se poate descarca de aici: http://ec.europa.eu/employment_social/social_security_schemes/healthcare/e112/pdf/e112_ro.pdf sau de aici – http://www.cnas.ro/pdf/formEU/FormE001.127.pdf (pagina 23). Iata aici – http://vs04.netstairs.ro/antena3tv/webroot/website/?videoid=8558 un reportaj de pe Antena3 de mai demult, cand a aparut in atentia publicului acest formular.
  Practic, statul roman finanteaza 70% din costuri, iar in acest caz inteleg ca s-au strans 50%, deci mai mult decat suficient pentru continuare.
  Extras de pe site-ul CNAS (http://www.cnas.ro/?id=299):

  Asiguratii care solicita formularul E112 vor depune la casa de asigurari de sanatate de care apartine urmatoarele documente:
  – cerere;
  – copie a actului de identitate sau, dupa caz, a certificatului de nastere;
  – un raport medical care va contine recomandarea pentru efectuarea tratamentului în strainatate;
  – dosarul medical din care sa rezulte diagnosticul pacientului si faptul ca serviciul medical solicitat nu poate fi efectuat într-un interval de timp normal în nici una din unitatile sanitare din România;
  – o confirmare scrisa din partea unitatii sanitare din statul membru al Uniunii Europene din care sa rezulte disponibilitatea de a acorda respectivul serviciu medical în perioada indicata de persoana solicitanta.

  Eu cred ca se poate trece la fapte, fiecare clipa este importanta! Transmiteti informatiile de mai sus cat de curand parintilor!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s